Hvordan får Fleksjob samme værdi som ordinære jobs?

Del på

Det mest stillede spørgsmål, når mennesker mødes

Spørger: Nå, men hvad laver du så!!!

Fleksjobber: Jeg er ledig fleksjobber, er klar til at arbejde, men mangler et fleksjob. Men hvor finder jeg et fleksjob!!!

Mennesker med et større eller mindre handicap visiteres ofte til fleksjob. Kampen for at nå her til kan for nogle være lang. Når målet endelig er i hus – visiteret til fleksjob – så skulle man tro, at det var en formssag at finde et job. Blive en del af det, vi alle stræber efter: nemlig at være en del af et arbejdsfællesskab, få betydning og tjene penge.

Men nej. Der er et kæmpe hul i jobsøgningsplatformene. Ingen tilgængelighed for fleksjobbere. Ikke engang hos jobindex.dk, som jo nærmest har monopol på opslåede stillinger i Danmark. Så hvad så, som man siger?

Politisk målsætning for 2025

Den politiske målsætning for 2025 er at få 13.000 flere mennesker med handicap ind på arbejdsmarkedet. Men hvordan kommer vi til at nå målet? Fra politisk side skal det bl.a. ske ved, at jobcentrene får øget fokus på området, og der skal være mere viden om handicap. Dansk Handicaporganisationers anbefaling er at oprette jobsøgningsfællesskaber. Og så nærmer vi os noget, vi kan røre ved.

Udfordringer på arbejdsmarkedet for fleksjobbere

I Day Worker har vi erfaret, bl.a. fra fleksjobbere og forskellige interesseorganisationer, at det er svært at skifte job. Det bevirker, at arbejdsmarkedet ikke er så fleksibelt som for ordinære ansatte.

VIVE har i en rapport “Handicap og beskæftigelse 2021” noteret, at 57 % af fleksjobbere oplever, at deres helbred eller handicap står i vejen for at skifte job. Nogle mennesker er nødt til at blive i deres job, selvom de har et ønske om at prøve noget andet eller simpelthen ikke trives i virksomheden. Alternativet er at stå uden for arbejdsmarkedet.

Day Worker’s løsning: Jobsøgningsportal for fleksjobbere

Day Worker har oprettet en jobsøgningsportal for fleksjobbere. Portalen skal danne bro mellem fleksjobbere og virksomheder. Her får man mulighed for at søge job på samme måde som andre jobsøgende.

Når man opretter en profil på Day Worker, hvad enten det er som fleksjobber eller ej, opretter man sit CV. Virksomhederne kan aktivt vælge at søge efter en fleksjobber og få adgang til den enkelte fleksjobbers kompetencer samt kommunikere direkte med profilerne via en intern chatfunktion.

Day Worker er altså i tråd med Dansk Handicaporganisationers anbefaling om at oprette jobsøgningsfællesskaber. Day Worker gør det let at finde en fleksjobber. Og vores mål er et bredt samarbejde med alle de organisationer, jobcentre og virksomhedsnetværk, hvor det giver mening.

Gratis for både fleksjobbere og virksomheder

Fik jeg sagt, at det er gratis for både fleksjobbere og virksomheder at være og rekruttere fleksjobbere på Day Worker platformen eller via appen?

Skal fleksjob have samme værdi som ordinære jobs?

Skal fleksjob have samme værdi som ordinære jobs, skal måden, hvorpå vi søger eller rekrutterer fleksjob, være den samme. Eller bedre.

Del på LinkedIn
Del på Facebook
Del på Twitter

Sådan kommer du i gang med dit outplacement-abonnement

Når vi har modtaget og verificeret dine oplysninger, kontakter vi dig inden for 48 timer, hvor du modtager et direkte link til vores abonnement-side, hvor du kan købe det abonnement, der passer dine behov.

Hvorfor har vi brug for din ansættelseskontrakt og seneste lønseddel?

Vi har brug for din ansættelseskontrakt og seneste lønseddel for at sikre, at du allerede er i job, når du tegner dit abonnement. Dette er vigtigt for, at abonnemenet kan træde i kraft ved behov.